Förläng Din Vintersäsong

Det finns en stor kärlek till skidsporten i de nordiska länderna och bitar utav Europa. Detta är för att alla de länderna ligger där man enkelt kan åka ned för skidbacken och använda det som motion. Detta har utvecklat en stor konkurrens inom skidåkningen och det finns flertalet olika grenar inom sporten man kan bli bra i.

 

Men många anser att så fort en vinter försvinner från ett land så kan man inte utöva denna sporten längre, vilket inte alls stämmer. Man kan åka skidor året runt om man så önskar, men det hade slitit sönder både leder och muskler. Men hur kan man förlänga sin vintersäsong då snön uteblivit några veckor? Det är just detta vi ska gå igenom i artikeln.

Behöver inte vara bundet till snö

Att använda skidor som en motion har sedan länge ansetts som en av de bästa träningsformerna, då man aktiverar i stort sätt hela kroppen. Men många tror att det endast går att utöva skidsporten när det finns snö ute, men de kunde inte ha mer fel. Du har nog antagligen sett en åkare susa förbi dig på ”skidor” mitt under sommaren. De åker på vanliga skidor fast undertill så har de satt fast hjul så att de kan åka över asfalten.

 

Vad som däremot behövs påpekas är att det inte alls ger samma känsla att åka på asfalten som om man åker på snön, då du kommer ha lite mer motstånd i snön än på hjulen.

 

Lockar miljoner tittare under högsäsong

När det är högsäsong för skidsporten så är det inte konstigt att flera miljoner blickar ditåt för att se hur det går för de olika åkarna. I Sverige så har vi flera miljoner som kollar vare sig det handlar om slalom, maraton, skidskytte eller stafett. Men i med att skidsporten inte alltid är fullpackad med händelser så kan det dra ut på tiden och man blir lätt uttråkad. Då gäller det att hitta ett sätt för en att hålla intresset uppe medan loppet är igång. Många har därför också insett möjligheten av att man kan höja spänningen en aning genom att satsa pengar på vem som kommer gå först i mål, eller vilken nation som kommer ta flest medaljer under ett VM. Detta gör man enklast genom spel på nätet och man kan gräva ner sig i vad det finns för oddsspel som verkar mest intressant. Du kan t.ex. läsa mer om detta här.

 

Sverige är högt rankande

Även om Sverige är ett relativt litet land sett till invånare så är vi väldigt duktiga på skidsporten. Vi har flertalet guldmedaljer i olika grenar och är allmänt fruktade över hela världen. Detta har gjort så att många fler blickar på tävlingar där Sverige är representerade, vilket gör att många av våra tittarsiffror inte enbart kommer från vårt avlånga land. Vi har en tradition om att slåss mot våra norska grannar om titeln som världens bästa vintersportsland och för tillfället så är tyvärr Norge i framkant. Självklart så kan detta komma att ändra sig i framtiden, men Sverige är utan tvekan uppe bland de bästa länderna genom tiderna.